Yerna

Yerna  Van den Driessche (Zottegem 3 november 1949)woont in Bottelare (Merelbeke) studeerde voor laborante aan het Hoger Technisch Instituut Sint-Lieven nu KAHO Sint-Lieven, te Gent. Tegelijkertijd volgde ze een vierjarige toneelopleiding aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, te Gentbrugge. onder leiding van Blanka Heirman. Tijdens deze opleiding speelde ze o.a. de rol van Germaine in het toneelstuk ‘Groenten uit Balen’ van Walter van den Broeck.

In 2008 was ze laureaat ‘Literaire Creatie’ aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Ieper. Ze publiceert sinds 2006 in diverse literaire tijdschriften. Ze treedt regelmatig op. Naast talrijke eervolle vermeldingen behaalde ze ook verscheidene eerste prijzen:  in 2008 de ‘Prijs van de Stad Harelbeke ‘, De Guido-WulmsConcept poëzieprijs ,  De Prijs van de Stad Izegem(2009)

Af en toe laat ze zich verleiden tot een kort verhaal. Met  ‘Het gebeurde altijd op donderdag’  behaalde ze in 2006 de tweede prijs in de Piet Paaltjes schrijfwedstrijd, Schiedam.

Zij publiceerde in literaire tijdschriften (Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Deus Ex Machina  en op internet Meander en De Contrabas).

Ze was lid van het dichterscollectief ‘Pazzi di Parole’.

Ze publiceert bij Uitgeverij P, Leuven. Haar debuutbundel ‘Reconstructie’ (2009), net als ‘Mendeljevkoorts’ (2012) en ‘Schaken met de dood’ (2016) werden lovend onthaald.

Sinds juni 2014 is ze Ambassadeur van Merelbeke en dit samen met Benny De Grove.

Yerna Van den Driessche is aangesloten bij het Vlaams Fonds voor de Letteren.‘VFL’ Je kan haar boeken voor een lezing en via VFL subsidies aanvragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s